Buffé,  Tilltugg & Plock

Cheddarostbollar med gräslök

Försvinnnde goda ostbollar med smak av cheddar och gräslök rullade i krossade ostbågar. Perfekt tilltugg!

Cheddarostbollar

Hej hej!

Nu ska ni få tips på ett jättegott tilltugg jag gjorde till senaste kalaset och välkomstdrinken. Nämligen ostbollar med riven cheddar och hackad gräslök som rullats i krossade ostbågar. Alltså de var sååå goda!

Smeten blir extremt kladdig men det går att få till runda bollar av den. Ställer man in smeten i kylen en stund innan man rullar gör det saken lite lättare. Men bli inte förskräckt, det blir kladdigt. Man kan även ta två skedar och forma en boll med, rulla i ostbågarna och sen snygga till formerna lite.

Söker du fler goda tilltugg? Då kan jag tipsa dig om min kategori för TILLTUGG & PLOCK.

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheddarostbollar

Cheddarostbollar med gräslök


Ingredients

Scale
  • 300 g färskost
  • 150 g riven cheddar
  • 20 g gräslök
  • 50 g cheez doodles

Instructions

  1. Blanda färskost, cheddar och gräslök i en bunke, ställ in i kylen 5-10 min.
  2. Krossa under tiden ostbågarna.
  3. Rulla smeten till bollar i storlek som en köttbulle. Hit kan man förbereda (ställ in i kylen igen).
  4. Rulla ostbollarna i de krossade ostbågarna innan servering.
Cheddarostbollar
Färdiga ostbollar redo att rullas i krossade ostbågar.
Cheddarostbollar
Ostbollarna rullade i krossade ostbågar och redo att serveras.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star