Samarbeten

Dags för en ny stekpanna?

Innehåller reklam & annonslänkar för Trendzone

I mitt kök har jag sedan en tid tillbaka tagit bort alla teflonpannor och använder bara gjutjärnspannor, det känns som ett bättre val helt enkelt. När man steker maten i en gjutjärnspanna frigörs en del järn som då blir en naturlig järnberikning av maten, hur bra?!

Gjutjärnspannor håller i en evighet och lite till och det tycker jag är värdefullt för miljön och lite fint på nått sätt, tänk vad mycket god mat som lagats i dom. Och även ett och annat misslyckat experiment också kanske!

Har du ingen gjutjärnspanna? Sugen på en ny, eller kanske en till?
Passa på att besöka Trendzone.se, de har just nu 20% rabatt på alla stekpannor och grytor – ange koden SG20 för att få rabatten!
Fri frakt på beställningar över 499 kr.

Passar på att tipsa om min absoluta favoritgryta också, som lämpligt nog fått namnet ”Favoritgryta”!
Låt köttet koka lääääänge så det blir så där mört och gott och nästan faller isär, minst 2-3 timmar. Har man inte lamm eller gillar det går det lika bra med tex högrev av nöt.

Favoritgryta, 6 portioner
ca 800 g lammkött, tex bog, grytbitar (nötkött går också bra)
1-2 st gula lökar
2 st klyftor vitlök
1 tärning köttbuljong (kolla så den är glutenfri!)
3 msk tomatpuré
2 dl créme fraiche, 34%
2-3 st morötter
ca 100 g färska champinjoner eller 1 burk konserverade
salt & peppar

Skär köttet i ca 1 x 1cm stora bitar lägg upp köttet i en gryta, fyll på med vatten så det precis täcker. Skiva lök och vitlök, rör ner tomatpurén, dela morötterna i tjocka bitar och smula ner buljongtärningen. Koka upp grytan på spisen och låt sedan sjuda på låg värme på spisen i 2-4 timmar. Rör därefter ner créme fraiche och lägg ner champinjonerna och låt koka i ytterligare 20 min.
Servera med ris eller potatis och en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *