Choklad,  Lättlagat,  Mjuka kakor

Daimkladdkaka

Igår – 7 november – var det Kladdkakans dag!!
Självklart uppmärksammades denna dag hemma hos oss, kladdkaka är ju en storfavorit som de allra flesta gillar. Vi firade med daimkladdkaka, mycket mycket gott!

ca 10 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölmix, Finax röd eller samma mängd maizena
1 dl kakao (Ica´s gillar jag bäst)
½ tsk salt
50 g mörk choklad, 55-70%
1 dubbel daim

Tillbehör
vispad grädde
krossad daim
skivad banan eller bär

Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning, ha inte för hög värme då chokladen lätt bränns vid. Ta kastrullen av plattan. Mär upp socker, mjölmix, salt och kakao i en bunk och häll ner smörblandningen, rör om och tillsätt äggen. Rör ihop med en slickepott till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och pensla kanterna med lite smör. Häll i smeten och strö över govhackad daim.
Grädda kakan mitt i ugnen, 170 grader, i ca 20-30 minuter – kakan ska vara kladdig i mitten, lite seg men inte rinnande. Låt svalna.

Servera kakan med vispad grädde, krossad daim och skivad banan, eller bär om man föredrar det.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Glutenfria Köket

    Hej! Du kan ta vilken mjölmix du vill bara den inte innehåller psylliumfröskal eller är grov med extra fibrer, jag använder mig av Finax röda paket. Lycka till! // Linda

  • Helena

    Hej!
    Vad menar du med ”mjölmix”? Kan man ta vilket glutenfritt mjöl som helst, eller är det ett speciellt mjölpaket som heter mjölmix?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *