Korv,  Potatis

Dillstuvad potatis med prinskorv

Idag stog det prinskorv på menyn till middag, perfekt att passa på nu när butikerna har extrapriser inför påsk. Först tänkte jag göra råstekt potatis till men så förelog min man att jag skulle göra dillstuvad potatis istället – en mycket bra idé! Innan jag fick min glutendiagnos åt vi då och då isterband med dillstuvad potatis, men tyvärr innehåller isterband korngryn som i sin tur innehåller gluten – men prinskorv var ett bra alternativ! Det var minst lika gott så nu har vi en till middagsfavorit på listan 🙂

Till 4 personer
800 g kokt, tärnad potatis
2 dl matlatningsgrädde 15%
3 dl mjölk
2 msk flytande margarin
2 msk maizena
1,5-2 tsk torkad dill
salt & vitpeppar

Mät upp flytande margarin och ca 1 dl av mjöken i en kastrull, vispa ner maizena och vispa tills det inte finns några klumpar kvar.  Häll på resten av mjölken och grädden och koka upp under omrörning, tillsätt dill, salt och vitpeppar – låt puttra någon minut. Häll ner potatisen och vänd försiktigt runt tills såsen blandats med potatisen. Smaka av med dill, salt och peppar. Servera  med prinskorv och ärtor.

Tips! Man kan även byta ut dillen mot persilja.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Glutenfria Köket

  Hej och välkommen hit! Åh tack för tipset! Jag bor utanför Uppsala men jag ska hålla utkik i hyllorna, eller kolla med min ICA om de kan ta hem. Hade varit rikigt gott 🙂
  // Linda

 • Sofie

  Ny här på bloggen men jag kan varmt rekommendera Mantorpkökets isterband – inga korngryn, risgryn istället 🙂 Vet dock inte var du bor och det här är nog en lokal produkt som jag misstänker bara säljs här i Östergötland :/

 • Glutenfria Köket

  Vad kul att du gillade receptet, alltid så tacksamt att få lite feedback – tack!
  Vilken trevlig nyhet, det ska jag kika efter nästa gång jag handlar, var det Icas egna märke? Ha det bra! // Linda 🙂

 • Svenolov Wahlström

  Hej, idag har jag lagat stuvad potatis efter detta recept, som var både lättlagat och Gott ! Men du skrev att du brukade ha isterband till innan du blev gluten, men att du inte kunde ha det bara för att isterband inte är glutenfria. men jag har hittat isterband hos ICA som är glutenfria. Det är risgryn i dom istället för korngryn !

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *