Kött,  Lättlagat

Ädelostpanna av karré

Innan man storhandlar har kyl och frys en fömåga att eka lite tomt, så av det som fanns kvar hemma blev det denna panna med ädelost. Man kan givetvis ta något annat kött än just fläskkarré men det var vad vi hade hemma 🙂

Till 4 personer
4 skivor fläskkarré
3,5 dl vatten
1,5 msk maizena
1 liten burk skivade champinjoner
1,5 dl matlagningsgrädde 15%
100 g ädelost, tex Kvibille ädel30%
Salt & peppar

Tärna fläskkarrén i mindre bitar. Bryn köttet och champinjonerna i en stekpanna. Vispa ihop 0,5 dl av vattnet med maizenan. Häll i resten av vattnet och matlagningsgrädden i stekpannan och rör ner redningen, låt puttra några minuter på medelstark värme. Smula ner osten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pasta.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *