Dillstuvad potatis

Klassisk dillstuvad potatis är jättegott tillbehör till tex. prinskorv, glutenfri isterband eller kanske rökt lax!

Smaklig måltid!


Till 4 personer
800 g kokt, tärnad potatis
2 dl matlatningsgrädde 15%
3 dl mjölk
2 msk flytande margarin
2 msk maizena
1,5-2 tsk torkad dill
salt & vitpeppar

Mät upp flytande margarin och ca 1 dl av mjöken i en kastrull, vispa ner maizena och vispa tills det inte finns några klumpar kvar. Häll på resten av mjölken och grädden och koka upp under omrörning, tillsätt dill, salt och vitpeppar – låt puttra någon minut. Häll ner potatisen och vänd försiktigt runt tills såsen blandats med potatisen. Smaka av med dill, salt och peppar. Servera med tex. prinskorv och ärtor.

Tips! Man kan även byta ut dillen mot persilja.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *