Okategoriserade

Drömrulltårta

Rulltårta är perfekt när man snabbt vill svänga ihop något att bjuda på, eller inte vill lägga ner fler timmar på bakning. Drömrulltårtan är uppskattad av många med sin goda fyllning av smörkräm, låt den väl smaka!

1 rulltårta, ca 16 bitar

4 ägg
2 dl socker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl

Smörkräm:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna (30*40 cm).

Vispa ägg, kakao och socker pösigt. Tillsätt potatismjöl och bakpulver och vispa snabbt ihop till en jämn och klumpfri smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda 7-8 min mitt i ugnen i 225 grader. Sockra ett bakplåtspapper/smörpapper och vänd kakan upp och ned på pappret (låt kakan svalna lite innan detta görs).

Rör ihop smörkrämen under tiden kakan kallnar – börja med att röra ihop smör och florsocker, tillsätt sedan vaniljsocker och äggulan.
Dra försiktigt bort bakplåtspappret från kakan, sitter det fast kan man pensla pappret med lite vatten Fördela smör jämt över kakan och rulla sedan ihop med hjälp av pappret den ligger på, börja från långsidan. Låt stelna i kylen.

Tips!
Man kan frysa rulltårtan i ca 3-4 månader. Skär gärna upp den i skivor innan frysningen så är det lätt att ta fram så många som behövs.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *