Baka,  Bakverk,  Mjuka kakor

Drömrutor istället för rulltårta

”Drömrulltårta är ju ett riktigt gott och klassiskt bakverk älskad av många. Här har vi en variant av rulltårtan men bakad i långpanna – alltså Glutenfria Drömrutor!”

Glutenfria Drömrutor Glutenfria Köket

Hej på er!

Om man ska bjuda många på fika tycker jag det är så himla smidigt att baka något i långpanna. De här goda glutenfria rutorna är inspirerade av den fantastiskt goda Drömrulltårtan (glutenfritt recept HÄR).
En saftig chokladbotten med en len och god smörkräm ovanpå, mums!

Drömrutorna går jättebra att frysa om man inte äter upp alla på en gång eller om man vill förbereda. Tina de då i rumstemperatur eller i kylen, att tina i micron är ingen bra idé med tanke på smörkrämen som då smälter bort och det vore ju synd.

Lycka till!
// Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria Drömrutor Glutenfria Köket

Glutenfria Drömrutor istället för rulltårta


Ingredients

Scale

Chokladkaka:

  • 3 dl glutenfria mjölmix (180 g)

  • 2 dl strösocker

  • 2 msk kakao

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk psylliumhusk (tex. från Lindroos)

  • 150 g smör

  • 1½ dl mjölk

  • 2 ägg

Glasyr:

 

 

  • 110 g smör
  • 4 dl florsocker
  • tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 äggulor

Garnering:

  • 50 g mörk choklad

Instructions

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm blandningen tills det nästan kokar, ta då av kastrullen från plattan.
  2. Mät upp mjölmix, socker, kakao, vaniljsocker, psylliumhusk och bakpulver i en skål. Häll över smörblandningen och rör tills allt blandats.
  3. Vispa äggen riktigt fluffiga (helst i 2-3 min med elvisp) och vänd försiktigt ner äggen i smeten, rör bara så att allt precis blandas.
  4. Smörj en form, ca 32×20 cm, och bröa med glutenfritt ströbröd.
  5. Häll i smeten och grädda på andra falsen nedifrån, 175 grader, i 35-40 min. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
  6. Gör glasyren under tiden kakan svalnar. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mjölk rör om tills allt blandats.
  7. Tillsätt äggulorna i smörblandningen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på den kalla kakan och ställ in i kylen.
  8. Smält chokladen till garneringen och ringla över den kalla kakan. Skär upp i rutor. 
Låt kakan svalna innan du brer på glasyren”


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating