Surdeg

Experiment Glutenfri surdeg del 4

På kvällen dag 2 satte jag in surdegarna i  kylen enligt boken, de hade då börjat bubbla lite. När jag tittade till dem på morgonen dagen efter var det inte mycket liv i dom så de fick varsin matsked yoghurt och fick så i rumstemperatur ett dygn. Det verkade göra susen för både den glutenfria och den icke-glutenfria tog fart!
Den icke-glutenfria satte jag sedan tillbaka in i kylen medans den glutenfria fick stå framme ytterligare ett dygn, vilket inte var så smart….den har nu börjat mögla!!!! BLÄ

Får helt enkelt baka med den icke-glutenfria och sedan göra ett nytt försök med den glutenfria 🙂 tänker inte ge mig!!

Så här såg dom ut igår!
Den glutenfria…

….och den icke-glutenfria gjord på rågmjöl

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  • Therése S

    Typiskt att den började mögla! Men men skam den som ger sig 🙂 Jag har tänkt att jag ska testa gf surdeg. Men jag är inne i en anti jäsbrödsperiod, så när jag kravlar mig ur den perioden så ska jag nog testa.
    Superkul att hitta din blogg! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *