Bröd

Tortillabröd

Det verkar vara svårt att hitta vettiga glutenfria tortilla bröd…så jag tog saken i egna händer och bakade egna 🙂
Dom blev kanske inte lika stora som dom vanliga tortilla bröden med gluten i, men dom här var mycket godare 🙂 Gjorde även en omgång ”vanliga” till övriga familjen och de blev mer än godkända! Tyckte inte det tog så lång tid att göra bröden heller, ca 1 timme inkl stekning. Nästa gång gör jag dubbel sats och fryser in!

5 st glutenfria tortillabröd
3 dl mjölmix Finax
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk  salt
1 dl kallt vatten
1 dl majsmjöl
1 msk olja

8-10 st tortillabröd, med gluten
6-7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olja

Mät upp vatten och olja i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna under omrörning och rör till en smidig deg.

Dela upp degen i lika stora ”klumpar” och kavla ut till tunna bröd.

Stek på hög värme 30-60 sek per sida, passa noga så de inte bränns eller får ligga för länge, då blir de hårda. Jag kavlade ut 3 st bröd i taget och stekte dem vart efter. Mellan varje omgång stängde jag av plattan och tog bort stekpannan.

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

 • Anki

  Hände sig att jag inte hade inhandlat glutenfritt tortillabröd åt sonen o fick lov att baka själv. Är tyvärr lat inom denhär genren, men det var bara o hugga i. Man tager vad man haver o majsmjöl hade jag inte. Istället tog jag lupinmjöl, passar INTE nötallergiker eftersom dom är ”släkt”, o sonen frågade om det var majstortillor jag hade bakat. Det kallar jag klart GODKÄNT :).

 • Maria

  Jag provade dessa förra helgen, och blev jättenöjd! 🙂
  Roligt för både mig och sonens flckvän som också är glutenintolerant.
  //Maria

 • Johan

  Tillsätt lite fryspulver (som man har när man fryser in bär) då klarar sig degen utan problem…

 • SKAsilver

  Detta måste bara testas! Min dotter tål ionte gluten och tycker att det är tråkigt att alltid äta hårda skal!

 • Glutenfria Köket

  Jag har själv bara gjort bröden i samband med att de ska ätas, men om du lägger dem i en bakduk eller i en påse när de svalnat helt så vore det konstigt om de inte klarade sig – så länge de inte ligger i fria luften och torkar. Lycka till med bakningen och hoppas er vän tycker de är goda!
  // Linda 🙂

 • reasonstobebeautiful

  Hej! Googlade efter recept på glutenfria tortillas och hamnade här 🙂 Verkar vara bästa receptet jag hittar och undrar nu om man ska äta de direkt efter de är stekta eller om man kan fixa det på eftermiddagen och äta till kvällen. Vi får besök på lördag och ska bjuda på goda kikärtsrullar, men vår ena vän är glutenintollerant.. Vilket ju krånglar till det lite för mig som inte är van 😉

  Tack för en fin blogg också! Kanonställe för oss eftersom vi umgås en hel del med denna familj 🙂

 • Glutenfria Köket

  Vad kul att du gillar dom!
  Det gäller att se till så de hela tiden är mjöliga så man får vända på dom så de inte fastnar. Ett tips är att försiktigt dra upp brödet på en skärbräda och sen ”tippa” av det på plåten. De ska stekas i torr stekpanna (skriver in det i receptet oxå!) på hög värme, passa noga så de inte bränns. // Linda 🙂

 • Annika

  Vet du om degkluttarna går att frysa? Alltså, göra degen en dag och steka bröden en annan?

  Härlig blogg!

  /Annika

 • Carola

  Jag har testat massor av olika recept på glutenfria tortillas, men inte lyckats. Ditt recept var det bästa hittils. Bra konsistens och jättegod smak. Enkelt att göra också, och ingredienser man alltid har hemma. Det jag undrar över är dock hur man ska lyckas kavla ut dem tillräckligt tunt, men ändå få dem till stekpannan? Ska man steka i olja eller torr stekpanna?

 • Therése

  Kikar tillbaka och säger tack detsamma 😀 Har gjort ett försök ikväll med att baka jäsbröd, kanske kanske att det blir lyckat och att jag inte väntar ett halvår tills nästa brödbak 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *