Falukorv

Falukorv i ugn med bostonsås

Vilken underbar dag! Härligt varmt med massor av sol – den har vi saknat! Innan helgen köpte jag en uppblåsbar barnpool till dottern men det har ju varit så kallt hittils så vi har inte velat sätta upp den, men idag åkte den upp och det var popis kan jag tala om 🙂 Till middag gjorde jag en ny variant på falukorv i ugn. Satt och tittade i kokböcker och på nätet en bra stund innan jag till slut kunde bestämma mig vad som skulle tillagas. Eftersom jag hade bostongurka i såsen valde jag att göra en egen liten form till dottern som inte är så förtjust i ”konstiga gröna prickar” i sin sås…. 😉

Till 6 pers
800 g falukorv (kolla så den är glutenfri)
2½ dl mjölk
2½ dl mellangrädde
2-3 msk bostongurka
1-2 tsk dijonsenap
2 msk chilisås
1½ msk oxfond (kolla så den är glutenfri)
2 msk maizena
1 msk ketchup
2-3 färska tomater
½-1 tsk sambal olek
valfri mängd ostskivor, gärna Prästost

Skiva falukorven och lägg i en smord ugnssäker form. Skiva tomaterna och lägg ovanpå eller stick in mellan korvskivorna. Lägg över valfri mängd oskivor så korven och tomaterna täcks. Rör ihop övriga ingredienser i en bunke och häll över korven (dottern fick en blandning av mjölk, grädde, ketchup, chilisås, fond, lite senap). Gratinera mitt i ugnen i 200 grader, ca 30 min. Servera med ris. 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Pappa Anders

    Vilket bra recept! Och vad gott det blev!
    Jag tillhör ju inte dem som ofta lagar mat. Idag gjorde jag det i alla fall.
    Det var faktiskt första gången jag kunde följa ett recept steg för steg under själva tillagningen utan att behöva gå tillbaka hela tiden. Det berodde på att det var väldigt enkelt skrivet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *