Flygande Jakob

En riktig 70-tals klassiker som fortfarande hänger kvar. Just Flygande Jakob kan jag bli rikigt sugen på ibland, älskar kombinationen av curry, banan, bacon och jordnötter! Vet att det finns många delade meningar om denna rätt, kan det vara banan i maten som vissa inte gillar?
Hemma hos oss är det bara jag som gillar varma bananer så de andra brukar bara peta bort dom, därför skär jag bananerna i ganska stora bitar så dom syns och enkelt kan tas bort – och ingen behöver äta en av misstag, hemska tider! 😉  

1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
0,5 dl chilisås
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
1-2 bananer (inte övermogna)
1 pkt bacon
1 dl salta jordnötter

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär kycklingen i bitar, ca 2×2 cm. Stek i omgångar i en stekpanna, lägg sedan över köttet i en form. Blanda grädde, chilisås, curry och svartpeppar. Häll blandningen över kycklingen. Skiva bananerna på längden och lägg ner i formen.

Grädda mitt i ugnen i 20 min. 
Skär under tiden baconet i små bitar, stek i en panna och låt rinna av på ett hushållspapper När det återstår 5 min av tiden, strö bacon och jordnötter över kycklingen. Servera med ris.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *