Fröig müsli

Egen müsli är ingen konst att göra själv. Att det dessutom blir godare och mycket billigare än köpe-müsli gör ju inte saken sämre!

Det går jättebra att välja andra fröer osv än vad receptet säger, se bara till så att det bli samma vikt som den ingrediens som byts ut.

20120731-073849.jpg

1 liter müsli
4 dl Ren havre, Semper (130 g)
1 1/2 dl riven kokos (55 g)
1/2 dl pumpafrön (25 g)
1/2 dl solrosfrön (40 g)
1 dl hirsflingor ( 50 g)
1/4 dl krossade linfrön (10 g)
1/2 dl hackade hasselnötter (30 g)
1/2 dl hackad mandel (30 g)
3/4 dl rörsocker (60 g)
1 tsk kanel
2 msk rapsolja
1 dl vatten

Blanda all ingredienser i en skål och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 25-30 min, rör om då och då.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *