Okategoriserade

Glutenfri bärpaj

Hej hej!

När man blir sådär vansinnigt sugen på något gott fika men inte har lust att göra något avacentrat så vill jag verkligen slå ett slag för den klasssiska och älskade smulpajen!

Så lättlagad och det går egentligen attt göra på vilka bär du än hittar i frysen, eller ute i skogen/trädgården/kyldisken för den delen. Här valde jag att göra pajen på hallon och blåbär.

Lycka till!

// Kram Linda

1 paj

Smuldeg:

  • 150 g smör, mjukt
  • 2,25 dl glutenfria havregryn
  • 2,25 dl mjölmix, tex. Lailas blå mjölmix
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ljus sirap

Fyllning:

  • 500 gr frysta bär Hallon & blåbär, eller färska
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Mät upp mjölmix, havregryn, strösocker och sirap i en bunke.Skär smöret i mindre bitar och häll ner i bunken. Nyp ihop till en deg – den blir lite kladdig.Häll upp bären i en ugnsform. Tillsätt strösocker och potatismjöl och rör om till allt blandats.Smula degen över bären, degen ska vara lite kladdig.Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt svalna.Servera pajen kall eller ljummen men vaniljsås.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.