Choklad,  Efterrätter,  Mjuka kakor

Glutenfria Brownies

Choklad och valnötter i en härlig kombo, goda brownies som blir en succé till fika eller efterrätt.

Tål man inte nötter går de att utesluta, eller varför inte byta ut nötter ut mot grovhackad vit choklad?! Gott!

Testa – du kommer inte ångra dig! 🙂

4 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
200 g mörk choklad
100 g hasselnötter och/eller valnötter
2 dl glutenfri mjölmix, 120 g
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Dela chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Grovhacka nötterna och rosta i en torr stekpanna.
Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det och hälften av nötterna i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör tills allt blandats.
Häll smeten i en ugnsform, ca 20*30, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 20 min, kakan ska stanna men inte vara torr. Låt svalna och skär i rutor.
Servera med grädde och bär.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *