Glutenfria chokladsnittar, eller skurna chokladbrön

Ofta har kärt barn många namn, gäller även kakor 😊

För mig heter de chokladsnittar men för andra heter de skurna chokladbrön, kanske finns något mer namn? Oavsett namn så är detta en spröd småkaka med en perfekt smak av choklad.

Smaklig fika!

Till ca 30 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk mörk sirap
3 dl fin mjölmix Semper (180 g)
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg (halva sparas till pensling)

Mät upp smör, strösocker, sirap, mjölmix, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare. Vispa upp ägget lätt med en gaffel och häll ner hälften av ägget. Kör ett par minuter till en smidig deg. Ta upp degen på bakbord och dela den i tre delar, rulla varje del till en ca 2 cm tjock rulle – lika lång som plåten. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna lite lätt och pensla med resten av ägget, strö sedan över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
Skär längderna lite snett till lagom stora kakor med en vass kniv medans de fortfarande är varma, när de kallnat stelnar dom.

Smakar extra bra nybakade med kall mjölk eller ett glas saft, lycka till!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *