Kakor

Kolakakor

Kolakakor är en av mina absoluta favoriter och det här receptet är kanon!

Lätta att göra, degen kladdade inte och kakorna blev jättefina – fick hjälp av min 4 årige som som gillar att baka och fixa i köket och de fick högsta betyg även av honom – och resten av familjen, kakorna tog snabbt slut 🙂


Till ca 40 st kakor

100 gr smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 1/2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl (180 g) glutenfri mjölmix, Semper Mix

GÖR SÅ HÄR
Rör ihop strösocker, sirap och smör krämigt med en slev.
Mät upp de torra ingredienserna och arbeta för hand ihop till en smidig deg. Rulla ut degen till 3 längder, platta till med en gaffel och grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min, 175 grader.
Skär kakorna sneda med en vass kniv medans de fortfarande är varma, de hårdnar när de kallnat.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 • Glutenfria Köket

  Hej!
  Att baka glutenfria kakor är en utmaning, jag har också stått med kakor som ”runnit ut” över hela plåten…. Det vanligaste är att man har olika sorters mjölmix, receptet är bakat på en sort och man sjäöv har en annan hemma. Ett annat är att degen kanske hunnit blivit varm under bakningen? Alla ugnar är ju olika också. Jag brukar alltid provbaka en kaka så jag kan justera degen med tex. lite mer mjölmix om det behövs – det är mitt bästa tips, provbaka. Håller båda tummarna för att du får till kakorna, är ju så gott! Kram Linda, Glutenfria Köket

 • Ingegerd Ekström

  Hej!
  Har ett bonusbarn som bett mig baka glutenfria kolakakor till hennes fördelsedag. N har jag gjort 2 rcept. Det första efter ett recept som jag gjort vanliga kolakakor av och som också har förslag på glutefria kakor. Andra gången hittade jag ett recept på den här sidan med referens att det var det bästa recepter hon hittat. Hur jag än bär mig år så flyter de ut väldigt mycket. Försöket med första receptet blev stenhårda och helt utan den sega konsistens som kolakakor brukar ha. Försöket med det här receptet som ju var med bakpulver trodde jag skulle funka då degen var väldigt lättarbetad.
  HJÄLP, hur bär jg mig åt? Alla bilder på nätet på glutenfria kolakakor är ju jättefina ser precis ut som vanliga kolakakor.
  Vänliga hälsningar
  Ingegerd

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *