Glutenfria pepparkakor

Att baka pepparkakor hör julen til och är en tradition i många familjer men att baka glutenfria kan kännas svårt – men det är det som tur var inte!

Recept :

75 g smör

1,25 dl muscovadosocker eller brun farin

2,5 msk ljus sirap

2,5 msk vatten

1 tsk xantangummi

1 msk pepparkakskrydda

3,5 dl glutenfri mjölmix

0,75 tsk bikarbonat

Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.

Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.

Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *