Halloumi och korvpytt

En färgklick på tallriken!
Denna ugnsbakade pytt överraskar med krispig grönkål och salt halloumin.

Till 4 portioner

500 g potatis

2-3 morötter, ca 200 g
1 rödlök i klyfyor
250 g champinjoner

ca 250 g blomkål eller broccoli

6 st bratwurst korvar
250 g halloumi
2 blad grönkål

Rapsolj

Salt & peppar

Torkad ramslök eller persilja

Senapssås:

2 dl creme fraiche

1 msk dijonsenap

0,5 msk flytande honung

salt & nymald peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och tärna potatis och morötter. Skölj champinjonerna och dela på de som är stora. Klyfta rödlöken. Skölj och dela broccolin eller blomkålen i buketter. Lägg alltsammans på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över rapsolja och blanda runt.

Stek mitt i ugnen i ca 20 min.

Skär halloumin i tärningar och stek i stekpanna på medelstark värme tills de blir gyllenbruna, ta upp på en tallrik. Skär sedan korven i centimetertjocka slantar och stek i stekpanna ett par minuter.

Grovhacka grönkålen och lägg ovanpå pytten i ugnen när det återstår 10 mi.

Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *