Julkola

Seg kola med en härligt god smak av choklad är ett måste till jul i Glutenfria Köket!

Bästa tipsen för att lyckas med kolan är att använda en digital termometer och att inte lämna spisen 😊

Ett till tips är att slå in julkolan i muffins formar – enkelt och snyggt.

Till ca 60 st kolor
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
1 tsk ättika 12%

Mät upp grädde, strösocker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Låt koka upp under omrörning, sänk sedan temperaturen på plattan och koka på svag värme tills termometern visar 125 grader. Häll upp kola på bakplåtspapper i tex en ugnsform och låt svalna. Skär i lagom stora bitar och slå in kolorna i muffinsformar eller klippt smörpapper. Förvara i rumstemperatur.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *