Hamburgerbröd

Superenkla hamburgerbröd som man fixar till på kick! Bli inte “skrämd” av att det är jäst i degen, det är korta jästider 😊

Till 4 st hamburgerbröd

25 g smör

2,5 dl mjölk

25 g jäst

0,5 tsk salt

0,25 tsk xantangummi (alt. 1 tsk Psylliumhusk)

6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.

Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller Psylliumhusk i mjölmixen.
Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.

Klicka ut degen i 4 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig, pudra över mjöl och jämna till bröden med lätt hand så de får rätt form. Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 255 grader.

@lindrooshalsa @finax

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *