Hemgjord müsli

Att göra hemgjord müsli är både enkelt och billigt. Variera precis som du vill med olika gryn och nötter, och vill man ha i russin eller annan torkad frukt tillsätter man det när müslin svalnat. Dubbla gärna receptet och gör mer när du ändå håller på 🙂

3 dl ren havregryn
1 dl hirsflingor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl Fibrex
1 dl grovhackad mandel

0,25 dl neutral olja
0,5 dl honung
1-2 tsk vaniljsocker (eller kanel)

lite ljus sirap

Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Smält olja, honung, sirap och vaniljsocker/kanel i en kastrull, häll sedan över müsliblandningen och rör väl. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 175 grader, ca 15 min – rör var 5:e minut. Låt svalna helt innan müslin hälls upp i en burk.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

  • Therése

    Det blir så himla gott med egengjord müsli! Gott med kanel i!! Måste jag testa!
    Det är ju en glutengrej som nästan inte kan misslyckas! Om man inte glömmer bort att röra ordentligt i ugnen så det bränns då 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *