Tårta

Karuselltårta

Rolig och lite annorlunda tårta med stående ränder som man får till genom att snurra remsor av rulltårta – därav namnet 🙂

20140922_141622

6 bitar
Tårtbotten:
3 ägg
1 dl potatismjöl
1 ½ dl strösocker
½ dl glutenfri mjölmix
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt
0,25 tsk vaniljsocker
röd karamell, mängde efter eget tycke

Garnering:
3 dl vispgrädde
0,25 tsk vaniljsocker
valfri dekorering

Börja med rulltårtan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver, sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt om med en slickepott.
Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna (30*40cm) och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 7 min. Lägg rulltårtan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna under en handduk.

Vispa grädden till fyllningen med vaniljsockret, blanda sedan grädden med jordgubbssylten. Droppa i karamellfärg och färga till önskad kulör.

Bred ut grädden på rulltårtan och skär 5 cm breda remsor längs långsidan. Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet, fyll på med remsor runt om tills de är slut. Vispa grädden till garneringen och täck tårtan.

20140922_134207

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Glutenfria Köket

    Hoppsan! Tack för att du uppmärksammade mig på det, har nu ändrat. Kul att du är nöjd och att du är så snäll mot din släktning! Hälsningar Linda, Glutenfria Köket

  • Malin

    Du glömde ange sockermängden till tårtbotten! Jag testade med en dryg dl och det blev bra! Tack för dina fina recept! Har en släkting som äter glutenfritt och det är bra att kunna laga just tårta som alla kan äta!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *