Choklad,  Muffins

Kladdkaksmuffins med nutellafrosting

Kladdkaka och nutella i muffinsformat, söta och goda för stora och små 🙂
Muffinsen är lika goda som de är utan nutellafrostingen eller med en klick vispad grädde – mums!

IMG_2071[1]

12 st
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 dl (100g) mjölmix
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 krm salt

Nutellafrosting:
50 g mjukt smör
100 g naturell färskost
2 dl nutella
2 dl florsocker

Smält smöret i en kastrull, rör ner socker, kakao, vaniljsocker, kakao och mjölmix och rör tills allt blandats. Tillsätt äggen och rör snabbt ihop smeten.
Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt (ta då dubbla formar). Fyll formarna till 2/3 delar.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 12 minuter. Låt svalna.

Rör ihop smör, färskost, nutella och florsocker till en klumpfri smet. Spritsa frostingen på de kalla muffinsarna, dekorera med tex strössel.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *