Kyckling nuggets

Att göra egna nuggets är inte särskilt svårt, det är lite pillrigt men är helt klart värt besväret. Ett tips är att trycka fast ströbrödet ordentligt på kycklingen så att det inte faller av vid stekningen.

IMG_1174

Till 4 personer
4 st kycklingfiléer
2 ägg
maizena eller glutenfri mjölmix
glutenfritt ströbröd, gärna av majs

Skär filéerna i mindre bitar, ca 2×3 cm. Häll upp maizena i en djup tallrik, knäck äggen och vispa upp lätt med en gaffel i ytterligare en djup tallrik, häll upp ströbröd i en tredje tallrik.
Börja med att vända kycklingen i maizena, doppa sedan i ägg och avsluta med att panera i ströbröd. Stek kycklingen i rikligt med olja tills de är gyllenbruna och klara i mitten, efterstek ev i ugn 200 grader.
Servera med grönsaker, pommes och sås (blanda creme fraiche, chilisås, lite italiensk salladskrydda, peppar).

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Emma

    Detta är nåt sonen saknat när han sett andra barn äta. Vi brukar krossa nachochips, de med lite krydda, istället för ströbröd. Detta är ett bra alternativ! Och GOTT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *