Lammwraps

Lammskav skär man lätt till själv, det som behövs är en frusen kött bit gärna stek eller en grytbit tex bog och en vass kniv. Enklast att skära är om köttet är lite lätt tinat innan men inte mycket det ska fortfarande vara fryst.

Servera med tillbehör du gillar, smaklig måltid!

Till 4 portioner

Lammskav:
ca 600 g lammstek eller bog (större om det är med ben)
kebab eller grillkrydda (kolla att den är glutenfri!)
smör att steka i

Vitlökssås:
2,5 dl creme fraiche
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk olivolja
salt & peppar

Tillbehör:
sallad
grönsaker
tortillabröd tex från Odelpaso (på bilden)
salsa sås

Skär köttet i tunna skivor (se bild nedan), krydda med valfri mängd grillkrydda eller kebabkrydda och stek i smör tills köttet fått fin färg.

Rör ihop såsen och smaka av med salt och peppar.

Servera lammskaven med sallad, sås och bröd.

Skivad lammskav klar att stekas.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *