Baka,  Kakor

Mördegskaka med citron och vallmo

Spröd och glutenfri mördegskaka med en frisk och fräsch smak av citron och vallmo.

Ville göra en glutenfri småkaka med lite nytänk och egen karaktär, valet föll därför på just citron och vallmo som smaksättning. Blir ett fint och gott inslag på kakfatet.

Glutenfria Mördegskakor med citron och vallmoca 30 st beroende på storlek

100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper Finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)

1,5 tsk vallmofrön

rivet skal av 1/2 citron

Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.

Ta fram degen och forma degen till en tjock rulle. Lägg i kylen och vila ytterligare 15 min. Skär 0,5 cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg upp på bakplåt.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.