Personligt

Nu kör vi igen!

Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med  att tömma flyttkartonger så är jag nu tillbaka i rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas 🙂

Har länge velat ha fina dessertskålar men jag har inte hittat några som jag fastnat för men så sprang jag äntligen på dom! Testade att servera chokladmousse i dom och det smakade – och såg – mycket bra ut 🙂

IMG_2426[]
Glutenfri chokladmousse toppad med After Eight-choklad och vispad grädde.

Till 4 personer
100 g choklad, valfri styrka
2 äggulor
2 ½ dl vispgrädde

1. Smält chokladen över vattenbad (lägg chokladen i en skål/bunke, sänk ned i sjudande vatten & rör tills chokladen smält, vattnet ska inte koka).
2. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp.   3. Separera äggulan från vitan och lägg gulorna i en större bakbunke.
4. Vispa ner chokladen i gulorna, häll chokladen i en jämn stråle och vispa hela tiden. Spara lite av chokladen till garnering.
5. Rör ner 1-2 dl av den vispade grädden i chokladen och rör om med en slickepott tills det blandats ordentligt, vänd sedan försiktigt ner resten av grädden – rör inte för mycket.
6. Häll upp i portionsformar och låt stå kallt minst 1 timme.
7. Gör dekorationer på smörpapper av chokladen som sparades i punkt 4. Nedan har jag använt en sked för att göra chokladgaller.
8. Dekorera moussen med lite vispad grädde och choklad dekorationer, eller varför inte med frukt, bär, silverkulor, riven/hyvlad choklad – låt fantasin flöda!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *