Ferraritårta

När jag gick igenom alla mina matbilder på kameran insåg jag att ni inte fått se en tårta jag gjorde i höstas. Det var en rolig utmaning att göra en snygg tårta till en 14 årig kille – tycker jag lyckades riktigt bra 🙂 Han blev väldigt nöjd och glatt överraskad iaf!

Glutenfri ferraritårta

Tårtan är av modellen explosionstårta och jag valde att dekorera med röda ferraribilar och dumle. Tårtan är gjord av ljusa bottnar och fylld med vaniljkräm och jordgubbssylt blandad med lite vispad grädde. Tårtan är spacklad med vispad grädde och täckt med vit marsipan. Ett tips är att pensla insidan av marsipanen med neutral olja, då “svettas” inte marsipanen av vätskan i grädden.

En bildserie på hur man gör en explosionstårta hittar du HÄR

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *