Örtkryddad kyckling

Kycklingen blir väldigt mör och saftig med en god smak av alla örter, ett plus i kanten är att det doftar ljuvligt i köket medans maten puttrar på spisen 🙂 Perfekt bjudmat som går att förbereda dagen innan.

Till ca 4-5 personer

ca 1 kilo kycklingfiléer
smör att steka i
ca 0,5 liter vatten
1,5-2 st gula lökar
1 msk tomatpuré
Färska eller torkade kryddor
-rosmarin
-salvia
-mejram
-oregano
salt & peppar
lite maizena

Bryn kycklingen så den får fin färg på bägge sidorna. Slå på vattnet. Finhacka löken och häll ner i grytan ihop med kryddorna och tomatpurén. Låt kycklingen brässera (småputtra) på svag värme i 25 min. Lyft upp kycklingen och red av såsen med maizena, smaka av med salt och peppar.  Tillsätt ev mer vatten för att få mera sås eller om den blir för tjock. Lägg tillbaka kycklingen i såsen.  Servera med ris (tex basmatiris) och kokt broccoli och/eller ärtor!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *