Den glutenfria kokboken på nätet!

 - Den glutenfria kokboken på nätet!

Paradispaj

Den här pajen kommer verkligen från paradiset – eller den smakar som så iaf!
Varje gång jag har bjudit på den får den många lovord och ”mmmm”-ningar 🙂

Det som kan vara liiite lurigt med den här pajen är huvudingrediensen, crabsticks/surimisticks, de innehåller nämligen ofta vete så kolla innehållsförteckningen NOGA!  Jag använder Ica´s surimisticks men läs alltid på förpackningen så ni verkligen är säkra…

20130512-195801.jpg

1 paj, till 5-6 pers

Pajdeg:
150 g smör
5 dl (235 g) mjölmix, Finax röd
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 pkt surimisticks / crabsticks 250 g – kolla så den är glutenfri!
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde 15%, eller vispgrädde
0,75 dl chilisås
ca 1,5 dl fryst dill
svartpeppar
2 dl lagrad riven ost

Mät upp mjöl och smör i en matberedare och mixa till en smulig massa, tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 27 cm, och ställ in i kylen i ca 20 min.

Sätt ugnen på 200 grader.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
Skär surimisticks i 2 cm stora bitar. Vispa ihop grädde, ägg, chilisås, dill och lite svartpeppar i en bunke.
Lägg surimisticks i pajskalen och häll över äggstanningen. Strö över osten.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min eller tills äggstanningen ”stannat”.
Servera pajen med en god sallad.

Category: - matpaj, Pajer, Skaldjur

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*