Revbensspjäll av lamm

Det här är det enda recept på revbensspjäll du behöver!
Glazen som man penslar spjällen med är gudomligt god och ger en fantastisk yta på spjällen.

För mig är det själklart med revbensspjäll av lamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala. Har man inte tillgång till spjäll av lamm så passar receptet lika bra att använda till spjäll av gris.

image

ca 1,5 kg revbenssjäll av lamm
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Glaze
1 dl svartvinbärsgelé
1 msk dijonsenap
1 tsk senap
0,5 dl japansk soja, Mrs Chengs

Putsa bort överflödigt fett. Gnid in spjället med salt och peppar.
Lägg spjället i en ugnssäker form med bendidan uppåt. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart.

Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen.
Pensla bensidan med glazen och stek i ugnen i 2 min. Vänd sedan spjället och pensla andra sidan och stek ytterligare i 2 min. Upprepa ytterligare 2 gånger per sida.

Skär spjället mellan revbenen i lagom stora bitar, serveras varma eller kalla. 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *