Saffranskaka – gästbloggare hos Ankarsrum

20131231-062036.jpg

INGREDIENSER:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 g saffran (1 pkt)
100 g smör
2 ½ dl (125 g) glutenfri
mjölmix
50 g riven mandelmassa

GARNERING:
Pärlsocker
Flagad mandel

Smält smöret i en kastrull. Stöt saffran i en mortel och häll ner i smöret, låt svalna.
Montera vispskålen och visphuvudet med dubbelvisparna. Vispa ägg och socker fluffigt.
Mät upp mjölmix, bakpulver och fiberhusk, häll ner i äggblandningen och kör till en jämn smet.
Häll ner smöret i smeten och rör om försiktigt med en slickepott.

Smöra en form på ca 1½ liter och bröa med kokos. Häll ner smeten i formen och strö över riven
mandelmassa, flagad mandel och pärlsocker.
Grädda på falsen näst längst ner i ugnen i cirka 45 min, 175 grader.

Bakamera.nu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *