Baka,  Jul,  Pajer

Saffranspaj med hallon och blåbär

Till jul bakar vi mer än någonsin under resten av året så jag tänkte att det ibland kan vara skönt att inte krångla till det så mycket?

Den här frasiga smulpajen med smak av saffran, hallon och blåbär är enkel att baka men smakar fantastiskt!

En paj att bjuda på till lucia, julafton eller kanske bara njuta av en helt vanlig kväll i decembermörkret?

Smaklig paj!

Glutenfri saffranssmulpaj med hallon och blåbär, 6-8 portioner

Smuldeg:

100 g smör

4 dl glutenfri mjölmix, tex. Finax röd

2 msk strösocker

0,5 g saffran (1 kuvert)

Bärfyllning:

250 g hallon & blåbär (fryst)

2 msk strösocker

Mät upp smör, mjölmix, saffran och strösocker o en bunke och nyp ihop till en smulig deg, arbeta den inte för länge då försvinner smulorna.

Lägg bären i en pajform och strö över socker. Strö ut smuldegen ovanpå och grädda mitt i ugnen i 15-20 min, 200 grader.

Serva med vaniljvisp eller vaniljglass.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.