Saltbakad lax med romsås

Lax är fantastiskt gott, tröttnar aldrig! Det är dessutom en av få fisksorter som maken tycker om så därför blir det ofta just lax när jag gör fisk till middag. Här har jag tillagat laxen på en bädd av grovsalt och med citronpeppar på, till det en stor klick romsås från Fiskarns.

Till 4 personer
600 g lax, hel eller  i portionsbitar
ca 3 dl grovsalt (beroende på storlek på formen)
citronpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Häll upp saltet i en ugnssäker form och lägg laxen med skinnsidan nedåt, krydda med valfri mängd citronpeppar. Stek mitt i ugnen i 20-30 min.
Servera med kokt potatis, romsås (gärna Fiskarns) och grönsaker.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *