Okategoriserade

Sockerkaka med smak av citron

En klassisk sockerkaka är verkligen gott – men en citronsockerkaka tycker jag tar den till ytterligare en höjd!
God precis som den är eller ringla lite god glasyr över (vatten + florsocker) och dekorera med tex. strössel.

Hoppas du vill testa min glutenfria sockerkaka, är säker på att du inte kommer ångra dig!

20130805-110449.jpg

Till en sockerkaka:
75 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölmix, tex Finax Röd
1 tsk bakpulver
rivet skal från en citron
1 msk citronsaft

Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Vänd ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver med en slickepott.
Tvätta citronen och riv skalet med den fina sidan på rivjärnet, pressa ur citronsaften. Tillsätt skalet och saften i smeten.
Smöra och bröa en kakform med hål i som rymmer ca 1 1/2 liter.
Mät upp mjölken och häll ner i kastrullen med smör, låt blandningen koka upp och ta av från plattan. Häll genast ner den varma vätskan i smeten och rör försiktigt – utan att vispa – till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 35 min, 175 grader. Kolla med en sticka att kakan är klar och låt svalna på galler med formen över.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.