Sötpotatis soppa med fetaost & lufttorkad skinka

Torsdag är den klassiska soppdagen och därför vill jag tipsa om den här goda soppan som finns i arkivet här på bloggen sen tidigare.

Och till soppa ska man ju ha pannakaka, recept finns HÄR 🙂

Till 4 pers
ca 1 kg sötpotatis
1 gul lök
2 msk smör
1 liter vatten
2 st höns buljogtärningar (tex fr Bong som är glutenfria, men kolla för säkerhetsskull!)
1 dl creme fraiche
3-4 skivor lufttorkad skinka
100 g fetaost

Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Hacka löken.
Fräs löken mjuk i en kastrull, tilsätt vatten, buljongtärningar och sötpotatis. Låt koka ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner creme fraichen och värm på svag värme några minuter till. Sätt ugnen på 200 grader, lägg den lufttorkade skinkan på bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 5-10 min. Klipp sedan i mindre bitar. Servera soppan med smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *