Tips & trix

Sushi lunch idag

Dagens lunch blev en 8 bitars sushi på Aikins Sushi i Uppsalas, godaste sushin i stan, enligt mig iaf 🙂

20121025-133938.jpg

När jag äter sushi petar jag alltid bort crabsticks-bitarna i rullarna eftersom crabsticks ofta innehåller vetestärkelse. Misosoppan hoppar jag också över eftersom det kan finnas vetestärkelse i buljongen – vill man äta soppan kan man ju alltid fråga om innehållet, personligen är den inget jättehit så jag kan lika gärna stå över 🙂

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Arsenik

  Yukikos är nog bäst i Uppsala (ja, jag har testat alla som den sushofil jag är 🙂 ) rent kvalitativt. Både i saluhallen och i Eriksberg. Dessutom vill man gynna henne lite. Yukiko har haket i Sommaro/Eriksberg, hennes son har i saluhallen och hennes dotter har Aiyako (stavning?).

 • Arsenik

  Har du testat Sushi of Sweden som ligger nere vid Coop i boländerna. Jag är inte säker på om jag tycker det är bättre än Yukikos men de har lite roliga ”nya” sorter. En jättefin maki med kimchi t ex.

  Största fördelen med Sushi of Sweden är dock att de har drive-in och ligger på vägen hem från mitt jobb

 • Kjersti

  Jag älskar också sushi. Jättelänge sedan jag var på Aikins, jag får bestämt gå dit igen. Min sushifavorit i Uppsala är annars Yukikos. Resecentrums susheria är inte heller så tokig. Jag brukar alltid be om bitar utan crab-stick, och även om glutenfri soya för säkerhets skull. Ha en fin helg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *