Bröd,  Tilltugg & Plock

Vallmoknäcke till ostbrickan

Supergott glutenfritt knäcke med vallmofrön som kommer ta vilken ostbricka som helst med storm! Och det bästa är att det är nästan löjligt enkelt att baka – bra va?!

glutenfritt vallmoknäcke

Hej hej!

Fler än jag som älskar ost? Tänkte väl det!

Och ost med kex är ju lite av en självklarhet. Tyvärr är ju glutenfria produkter dyra att köpa och ska man ska man dela ostbrickan med någon som tål gluten så kan man ju givetvis ha både vanliga kex och glutenfria men det blir lite meckigt med att hålla glutensmulor borta från ostarna…. Lösningen är hembakad vallmoknäcke! Blir ju väldigt mycket mer praktiskt att bara ha glutenfria kex till ostbrickan och väsentligt mycket billigare än att endast ha köpekex till alla.

Hemgjorda kex i form att det här vallmoknäcket är faktiskt inte så svårt och krångligt att baka som du kanske tror. Det här receptet har jag tagit fram just för att det ska vara enkelt. Bara att mäta upp, blanda ihop, kleta ut och grädda – klart!

Mitt mål med det här vallmoknäcket är att de inte ska ta smak från osten som traditionellt fröknäcke lätt kan göra då man har flera olika sorters fröer i. Kanske det kan vara en variant att ha båda sorterna?

Lycka till! / Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfritt vallmoknäcke till ostbrickan

Glutenfritt Vallmoknäcke till ostbrickan


Ingredients

Scale
 • 2,5 dl rismjöl
 • 1 dl sesamfrön
 • 1.5 dl solroskärnor
 • 0.5 tsk salt
 • 1 tsk vallmofrön
 • 2 dl kokande vatten
 • 0.5 dl rapsolja

Instructions

 1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. 
 2. Tillsätt olja och kokande vatten, rör snabbt ihop till en deg.
 3. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra med en pizzaslicer eller en vass kniv för att lättare kunna bryta knäcket (kan hoppas över). 
 4. Grädda mitt i ugnen, 150 grader, i 60-80 min beroende på ugn tills knäcket fått fin färg.
 5. Låt svalna och förvara i burk.  
 • Prep Time: 15
 • Cook Time: 60
Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star