Rulltårta,  Tårta

Rulltårtsbakelse och födelsedagsfirande

I tisdags fyllde mitt stora hjärta 30 år och självklart firade vi honom från morgon till kväll! Jag och dottern väckte honom med skönsång och paket, och till frukost fick han en god macka. På eftermiddagen mumsade vi på rulltårtsbakelser och till middag åt vi plockmat med massor av gottegrejer 🙂

DSC09255

Till ca 8 st bakelser

Rulltårta:
3 ägg
1½ dl socker
2½ msk kakao
1 tsk bakpulver
75 g (1,25 dl) glutenfri mjölmix eller 0,75 dl potatismjöl

Fyllning:
2 dl vispgrädde
½ tsk vanilsocker
1 ask frysta hallon, 250 g (tinade)
ca 1 msk florsocker

Garnering:
2 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss

Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna (30*40 cm), smörj kanterna på pannan med lite smör. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i äggsmeten, vänd försiktigt ihop utan att vispa/röra kraftigt. Bred ut smeten i långpannan och grädda 4-5 min mitt i ugnen i 250 grader. Sockra ett bakplåtspapper/smörpapper och vänd kakan upp och ned på pappret (låt kakan svalna lite innan detta görs).

Vispa grädden med vaniljsockret och bre på den kalla rulltårtan. Strö över de tinade hallonen och pudra på florsocker, rulla ihop tårtan från långsidan – ta hjälp av smörpappret. Lägg skarven nedåt och låt rulltårtan vila i kylen en stund innan den skärs upp med en vass kniv.
Dekorera bakelserna med vispad grädde, jordgubbar och citronmeliss.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *