Bröd

Världens godaste glutenfria tekakor

Vågar nog faktiskt påstå att det här är det bästa receptet på glutenfria tekakor som finns!

Hejsan!

Saftiga och luftiga glutenfria tekakor som dessutom går så snabbt att baka att man nästan tror att det är felskrivet i texten!

Tekakorna passar bra till frukosten, soppan, melliset, utflyktsmackan och även som hamburgerbröd. Det går bra att minska på mängden sirap om man vill.

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Världens godaste glutenfria tekakor

Världens godaste glutenfria tekakor


Ingredients

Scale
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk xantangummi eller 1 tsk psylliumfrö husk (fd. fiberhusk)
  • 6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd

Instructions

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.
  3. Tillsätt salt och sirap. Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller psylliumhusk i mjölet.
  4. Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.
  5. Klicka ut degen i 6 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig (den går inte att ta i med händerna), pudra över mjöl och jämna till tekakorna med lätt hand så de får rätt form. Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 250 grader.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star