Frukost,  Lunch,  Mellanmål,  Pannkaka & våfflor

Amerikanska pannkakor

Så här i sommarlovstider passar det bra att steka amerikanska pannkakor till frukost/lunch/mellis. Gör gärna en stor laddning när du ändå håller på och frys in!

image

Till ca 10-14 st
3 dl glutenfri mjölmix
2 krm salt
1/2 tsk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl yoghurt, naturell eller vanilj
1 msk flytande smör/smält smör
1 ägg
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Tillsätt yoghurten och ägget, vispa för hand till en klumpfri smet – smeten ska vara väldigt tjock.
Stek tjocka pannkakor, ca 2 msk smet per pannkaka, långsamt och några minter på varje sida, på medelstark värme.
Servera med tex. bär, grädde, sylt eller sirap.
Vill man göra pancakes med gluten i byter man ut mjölmixen till damma mängd vetemjöl och utesluter Fiberhusken.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *