Bröd

Äpple- och bovetefrallor


8-10 frallor

2 dl vatten, 37 grader
0,25 dl neutral olja, tex rapsolja
12 g jäst (1/4 paket)
1 dl finrivet äpple (1-2 äpplen beroende på storlek)
1 dl krossat bovete
1 msk ljus sirap
0,25 tsk malda brödkryddor (Icas med anis & fänkål)
0,5 tsk salt
250 g Semper mjölmix

Smula jästen och lös upp med det ljumma vattnet. Finriv äpplet och rör ner, det mörknar snabbt. Tillsätt olja, brödkryddor, sirap, salt och krossat bovete, rör om. Väg upp mjölet i bunken och blanda om kraftigt, degen ska vara kladdig och påminna om sockerkakssmet. Låt jäsa 30 min under bakduk. Rör om lite lätt när degen jäst klart och klicka ut på bakplåtspapper, ca 0,5 dl per fralla. Låt jäsa 10 min till, grädda mitt i ugnen ca 10 min, 250 grader. Lägg på galler och låt svalna, dela frallorna på mitten och frys in.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *