Avokadomousse

Detta var den godaste förrätten jag ätit på länge! Len avokado, salt rom och sur citron – fantastiskt gott 🙂 Nästa gång kommer jag även toppa med räkor för att få till det där lilla extra. Gillar man inte räkor kan jag tänka mig att tex lufttorkad skinka också passar bra till.

Till 2 personer
2 st mogna avokado
20 g gul lök (ca 1 msk)
1 klyfta vitlök
½ dl majonäs
½ dl creme fraiche
½ msk senap, tex Slotts
1-1½ tsk pressad citron
1 krm italiensk salladskrydda
salt & peppar
Garnering
Rom
Citronskivor
Räkor

Dela avokadon och ta ur köttet, lägg i en bunke eller mixer. Tillsätt övriga ingredienser till moussen. Mixa slät med mixerstav eller i mixern, smaka av med salt och peppar. Fördela i glas eller formar och toppa med rom, citron och räkor – eller annan garnering om man vill.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *