Blåbärsparfait

Parfait är en typ av glass som innehåller mestadels grädde, den är alltså mäktigare än vanlig glass vilket kan var bra att komma ihåg när man beräknar mängd och lägger upp portioner. Denna variant med blåbär var en riktig hit!
På bilden har jag rört ner blåbären i smeten innan frysningen men nästa gång kommer jag ha dem som garnering istället därför har jag även skrivit så i receptet, men testa gärna att rör ner dem i smeten om ni vill. Receptet kan enkelt dubblas eller halveras för att passa antal portioner.
Testa även den goda moccaparfaiten också 🙂

4 portioner
2 äggulor
2 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
½ burk liten blåbärspuré (barnmat), ca 63 g

Garnering:
50 g blåbär, färska eller halvtinade
Vit choklad, hyvlad

Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner blåbärspurén. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i äggsmeten och rör försiktigt tills allt blandats. Häll upp smeten i en bunke och låt stå i frysen minst 4 timmar. Ställ fram i kylen ca 15 min innan servering. Garnera med blåbär och hyvlad vit choklad, lättast är att hyvla med en potatisskalare – men akta fingrarna!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *