Choklad,  Efterrätter,  Tårta

Glasstårta med oreo och hemkokt chokladfudgesås

Superenkel glutenfri glasstårta av färdig glass krossade glutenfria oreos och hemgjord chokladfudgesås!

Glasstårta färdig glass choklad vanilj fudgesås oreo

Hej hej!

Visst är det något speciellt med glasstårta ändå?!

Den här glasstårtan har jag gjort med färdigköpt glass som bas och valet föll på mjölkchokladglass och vaniljglasa men man kan ju ta vilka smaker man vill.

Fudgesåsen går snabbt att koka ihop den är klar på 10 min men behöver svalna innan den används i glasstårtan så gör den gärna lite innan.

Glasstårtan är fylld med krossade glutenfria oreos (Sempers cookie o’s) och choklad fudgesåsen, tillsammans blir de nästan som en kladdkaka i smak. Så gott!!

Tårtan kan förberedas långt innan (även grädden ovanpå om man gillar den fryst). Dekorera med vispad grädde, krossade oreos och bär innan servering.

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glasstårta glutenfria oreos fudgesås choklad vanilj köpeglass

Glasstårta fylld med glutenfria oreo och hemkokt chokladfudgesås


Ingredients

Scale
  • 1,5 liter chokladglass
  • 1,5 liter vaniljglass
  • 1 pkt glutenfria oreo (tex från Semper/Schär)
  • 4 dl vispgrädde

Chokladfudgesås:

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl farinsocker
  • 50 g mörk choklad
  • 25 g smör

 

Bär till dekoration


Instructions

  1. Börja med choklad fudgesåsen. Mät upp vispgrädde, farinsocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i 2-3 minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad och därefter smöret. Rör tills såsen tjocknat och blivit glansig. Häll över i en skål och låt svalna.
  2. Ta fram en form ca 23 cm i diameter, gärna en springform med löstagbara kanter.
  3. Täck formen invändigt med plastfolie, se till att det räcker över kanterna.
  4. Ta fram glassen och tryck ut chokladglassen i botten av formen. Bred ut chokladfudgesåsen och krossa 7 st oreo kakor och strö ut ovanpå.
  5. Lägg på vaniljglassen och jämna försiktigt till, tryck inte för hårt då förstörs de olika lagrena.
  6. Ställ in i frysen minst 30-60 min så tårtan får sätta sig.
  7. Vispa grädden fast. Ta fram tårtan ut frysen och ta av plasten, lägg upp på ett fat.
  8. Spritsa grädden på tårtan och dekorera med resten av kakorna och bär.

Notes

Tips! Ställ in fatet du vill servera tårtan på en stund i frysen innan, då smälter inte tårtan lika lätt.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star