Glutenfria chokladbollar till alla hjärtans dag

Glutenfria chokladbollar är ett lätt fixat fika till alla hjärtans dag, eller varför inte ge bort i present – alla älskar väl chokladbollar! Och med snyggt rosa kokos eller pärlsocker på blir de extra hjärtefina 😊

Till ca 20 st chokladbollar
100 g smör
1 msk kakao
4 msk strösocker
3 dl Ren havregryn, Semper
1 msk kaffe, vatten eller mjölk

kokos eller pärlsocker till garnering

Skär smöret i mindre bitar, lättast är det om smöret får stå i rumstemperatur en stund. Blanda dom torra ingredienserna med smöret. Tillsätt vätskan och knåda tills allt blandats ordentligt. Lägg valfri mängd kokos eller pärlsocker i en platspåse, droppar ner lite karamellfärg och skaka. Rulla nu degen till bollar och vänd runt i kokos eller pärlsocker. Förvara sedan i kyl.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *