Pastagratäng med kassler

Ibland behövs lite ny inspiration i köket, och ibland kan det räcka med att “damma av” en gammal goding som man inte lagat på länge – som den här goda gratängen till exempel!

Till 6 portioner

500 g glutenfri pasta
300 g kassler eller rökt skinka
3 dl tomatsås, tex Findus rosted garlic
4 dl mjölk
1,5 msk maizena
1 dl lagrad ost
2 dl riven ost till gratinering
1 förpackning bacon
1 burk majs

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Skär kassler och bacon i strimlor. Vispa ner maizena i lite av mjölken, häll sedan på resten av mjölken. Låt koka upp och häll sedan ner den lagrade osten. Rör tills osten smält.
Blanda sedan ner tomatsåsen i ostsåsen. Häll ner pastan i en ugnsform, lägg i kassler, bacon och majs. Häll såsen över pastan, salta och peppra och strö sedan över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med ärtor och sallad.

Tips! Istället för att göra egen ostsås, köp färdig så går det ännu snabbare (kontrollera noga så den är glutenfri)!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *