Hjortron parfait

Är man hjortronälskare som jag är kommer den här parfaiten att falla en i smaken. Det var faktiskt så att man hade lust att slicka tallriken efteråt vilket måste vara ett väldigt bra betyg! 🙂

IMG_2268[1]

4 portioner
3 äggulor
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1 dl hjortronsylt

Garnering:
Vit eller mörk choklad
Hjortronsylt

Mät upp sylten och sila bort kärnorna i en finmaskig sil. Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner den silade hjortronsylten. Vispa grädden i en annan bunke och vänd sedan ner i äggsmeten, rör försiktigt tills allt blandats.
Häll upp smeten i en bunke och låt stå i frysen minst 4 timmar. Ställ fram parfaiten i kylen ca 15 min innan servering. Garnera med hjortronsylt och hyvlad choklad, lättast är att hyvla med en potatisskalare – men akta fingrarna!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *