Choklad,  Efterrätter

Kärleksmums kladdkaka

Riktigt kladdig glutenfri kladdkaka med smaker av älskad Kärleksmums!

Glutenfri kärleksmums kladdkaka

Hej hej!

Det är något speciellt med kladdkakor – och denna är faktiskt snäppet godare än alla andra kladdkakor jag ätit hittils. Min äldsta dotter svängde ihop denna en eftermiddag när fikasuget var stort och HJÄLP vad gott! Vi nästan slickade faten och önskade att vi orkade ta varsin bit till.

Om du är sugen på att baka en kladdkaka – baka denna! 🙂

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri kärleksmums kladdkaka

Glutenfri Kärleksmums kladdkaka


Description

Kladdkakan:

  • 225 g smör
  • 3dl strösocker
  • 2,25 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl glutenfri mjölmix (tex. Semper Mix)
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1 krm salt

Glasyr:

  • 75 g smör
  • 2 msk starkt kaffe
  • 3,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Ingredients

  1. Smält smöret i en stor kastrull och tag av från värmen. Tillsätt alla ingredienser till kakan, rör ner äggen sist. Rör om precis så att smeten blir klumpfri.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23-24 cm i diameter, smöra och bröa kanterna med glutenfritt ströbröd eller riven kokos. Häll i smeten och jämna till.
  3. Grädda mitt i ugnen, 175 grader över- & undervärme, i ca 25-30 min. Kakan är klar när kanten är fast och mitten fortfarande är dallrig.
  4. Smält smöret till glasyren och rör ner övriga ingredienser, låt sjuda 1 min på svag värme under omrörning. Häll glasyren över den ljumma kakan och strö över riven kokos.
  5. Låt kakan vila i kylen minst 2 timmar, den är godast kylskåpskall. Servera med lättvispad grädde.

Glutenfri kärleksmums kladdkaka
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star